Yanick in de VS / 5: ‘Laatste kans om je eindcijfer op te krikken’

Yanick Vedder, derdejaars student journalistiek, studeert dit semester aan de universiteit van Vermont. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Ik heb het momenteel drukker dan ooit. Dit heeft te maken met mijn eindexamens die over drie weken gepland staan. In Amerika worden de eindexamens in de laatste week van de semester gezien als de grote finale, omdat je nog een laatste kans hebt om je eindcijfer op te krikken. Deze toetsweek is daarom heel erg belangrijk  en veel studenten sluiten zich op in de bieb om te studeren. Van een paar studenten heb ik gehoord dat de bibliotheek in deze week zelfs 24/7 open is. Veel studenten maken hier dan ook gebruik van.

Roadtrip
Het is namelijk zo dat je in Amerika voor al je ‘assignments’ een gezamenlijk cijfer krijgt. Je overall performance bij alle opdrachten is dus doorslaggevend. Als je voor sommige opdrachten dus wat lager hebt gescoord kun je dit rechtzetten door goed te scoren op je final exam.

Na de examenperiode gaat een groot gedeelte van de uitwisselingstudenten reizen of terug naar huis. Voor mij geldt het eerste. Momenteel ben ik met een paar andere uitwisselingstudenten plannen aan het maken omdat we graag een roadtrip willen doen. We zijn van plan om eerst naar California te vliegen en daar een auto te huren en vervolgens naar San Diego, Los Angeles, Las Vegas, Yosemite National Park en San Francisco te rijden.

Zomerstage
Daarnaast ben ik ook in overleg met een aantal mediabedrijven in Burlington, Boston, New York en Los Angeles, omdat ik graag een zomerstage wil lopen. Voor mij zou het  een supermooie ervaring zijn, omdat Amerika toch wel een land is waar ik als journalist zou willen werken.

Al met al is het best wel bizar hoe snel de tijd gaat. Tot nu toe kan ik terugkijken op een heel mooi semester aan de Universiteit van Vermont. Ik heb veel avonturen beleefd, vrienden voor het leven gemaakt en bovendien ben ik als mens ook ontzettend gegroeid. Ik had het voor geen goud willen missen!

Groet,
Yanick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *