Buitenkant: ‘Ik wil openheid uitstralen’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Manon Hessels (23), vierdejaars journalistiek.

Een outfit waar je blij van wordt?
“Dit is mijn geluksjurk, er gebeuren altijd goede dingen als ik hem draag. De jurk krijgt steeds meer emotionele waarde voor mij, mede omdat ik hem in mijn documentaire gebruik. Ik draag bijna altijd jurken, ook ’s winters. Jurken zitten gewoon lekkerder en vrijer dan broeken!”

Doe je veel aan je uiterlijk?
“Niet veel. Ik verf mijn haar rood-oranje, mijn lievelingskleur. Hiervoor had ik dreadlocks, ik heb er nog drie in mijn nek. Make-up draag ik niet en ik kom via kledingruilen en tweedehandswinkels aan mijn kleding. Veel van mijn kleren zijn rood-oranje of een andere warme kleur. Ik draag ook bijna altijd dezelfde sieraden.”

Hou je van sieraden?
“Mijn peaceketting is van mijn overleden moeder geweest. Ik ben een beetje een neo-hippie, dus ik vond hem gelijk leuk. De ketting met een jadesteen kreeg ik op de post na mama’s overlijden. Ik was die dag bezig geweest met haar online accounts verwijderen, ze gebruikte Jade als inlognaam. Dat ik ’s avonds die ketting kreeg was heel bijzonder. Verder draag ik vaak een spiral in mijn rechteroor.”

Ben je een vrolijk mens?
“Ik wil vrolijkheid en openheid uitstralen, ondanks alles wat ik heb meegemaakt. Ik ben ook eigenwijs en tegendraads, dat kun je wel aan me zien, maar toegankelijk blijven is belangrijk. Mensen mogen altijd naar me toe komen en ik vind het fijn om onder de mensen te zijn.”

Lyanne Ederveen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *