Beleef de Lente op de campus

Beleef de Lente op de campus

Een schattige duivenmoeder en haar jong hebben het hart gestolen van  Windesheim.

Het lijkt wel Beleef de Lente! Maar nu hoef je niet via een webcam te kijken naar pasgeboren beestjes, je kunt gewoon zelf een blik in het vogelnestje werpen. Wie over de loopbrug van het hoofdgebouw naar gebouw F wandelt, ziet moeder en kind zitten tegen de muur van de nooduitgang van de tweede verdieping. Ga kijken hoe de duivin haar kuiken liefdevol voert of onder de vleugels neemt.

Het jong kroop vorige week uit het ei en is intussen flink gegroeid. Ict-medewerker Klaas Haasjes loopt elke dag langs en plaatste al eens foto’s van de duiven op Facebook. “Want dit is niet het eerste keer dat de duif op deze plek een jong uitbroedt, ze komt hier al een paar jaar.” Volgens Haasjes ergert de duivenmoeder zich niet aan de vele passanten. “Ze heeft meer last van brutale musjes die op het dak bivakkeren en regelmatig bij het nest komen kijken.” (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *