‘Ook het studentenleven in Hamburg hebben we getest’

Studenten van Sportkunde gingen eind maart voor een uitwisseling naar de Fresenius hogeschool in Hamburg. Vierdejaars Bart Nieuwenhuizen doet verslag voor de win’:

Mijn laatste jaar op de Calo windesheim, opleiding sportkunde. Er kwam een kans voorbij om op excursie te gaan naar Hamburg en eens te kijken hoe het is om student te zijn in Hamburg op Fresenius University of Applied sciences – Business & Media – Sports Management in Hamburg. Het ging om een excursie van maandag 19 maart tot en met 23 maart.
De Fresenius University of Applied Sciences – Business & Media – Sports Management is een privé school. De kosten zijn hoger (750 per maand) dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. De studenten krijgen echter wel stagevergoeding, tijdens hun stages en alle studenten werken 10-20 uur naast studie. Dat is normaal bij stages in Hamburg. De lessen van sportmanagement worden vooral gegeven door Svenja (ook begeleidster excursie) en hebben dan ook alleen haar, als docent leren kennen. Ik kan daardoor weinig zeggen over de manier van lesgeven op de school.

Op de foto links naar rechts de studenten van Windesheim: Valentijn, Bart, Peter, Annemarijn, Willemiek, Martijn, Mireille en hun docent Arnold Bronkhorst. Rechts Tim Steffens van Lagarde Sports en drie Duitse studenten. Geheel in het midden (met witte blouse) docente Svenja.

Tijdens de excursie hebben we wel meerdere studenten van verschillende jaren leren kennen. Er waren groepjes gemaakt om aan de opdracht te werken, de groepjes waren zo ingedeeld dat ieder groepje minimaal één Duitser had. Daarnaast was het samenwerken met de Duitse studenten weer een extra kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik moest mezelf namelijk kunnen uitdrukken in Engels (want Duits ken ik niet) en uiteindelijk ook presenteren. Daarnaast hebben we een opdracht uitgevoerd voor het bedrijf Lagardere sports. Dat is een internationaal Marketing bedrijf, werkzaam in heel Duitsland, Nederland, Amerika en nog meer. De hogeschool in Hamburg heeft verschillende grote bedrijven als partners voor stageplekken.

We mochten ook het studentenleven meemaken, de excursie bleef niet alleen bij het maken van de casus. We zijn ook op avonden gaan rondkijken in Hamburg. Waaronder de buurt van het stadion van Sankt Pauli, de Reeperbahn en de haven van Hamburg.

Rond de Reeperbahn zijn veel kroegjes.

 

 

In alle drie de buurten zijn er verschillende bezienswaardigheden (hoge torens met schitterend uitzicht, graffiti versieringen en lichtversieringen) te vinden.

Daarnaast hebben we als studenten ook getest of het studentenleven leuk is in Hamburg. In de verschillende buurten, waar we zijn geweest, zijn er verschillende kroegjes om te eten en/of te drinken. In een enkele kroeg zijn we geweest en dat is wel bevallen als je het mij vraagt.

De Tower Bar bij de haven

 

Het Meininger hotel was ons hotel en dat was erg lokaal gelegen. De supermarkt was dichtbij (achter het hotel) en was het mogelijk om de kosten laag te houden, wat betreft het ontbijt en avondeten. Daarnaast zijn er verschillende tramlijnen, bussen, zodat je makkelijk kan verplaatsen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om gratis een fiets te huren (alleen heb je wel een creditcard nodig).
Wat betreft het leven in Hamburg is het echt een aanrader als studentenstad, maar qua lessen kan ik weinig zeggen. Ik zou een volgende excursie naar Hamburg weer mee gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *