Navigators Songfestival in Zwolle

Studentenvereniging Navigators verwacht meer dan duizend studenten bij het landelijke Navigators Songfestival, dat 6 april plaatsvindt in de Zwolse IJsselhallen.

Aan het songfestival doen acts mee uit vijftien verschillende steden. Zwolle won vorig jaar, en net als bij het ‘echte’ songfestival mag de winnaar het volgende festival organiseren. De laatste keer dat een Zwolse act het songfestival won was in 2009. Organisator Maartje Stahlie is dan ook erg enthousiast: “Het gaat om de eer maar ieder jaar strijdt elke stad om de titel. De zangers en muzikanten die meedoen zingen covers of zelfgeschreven teksten. Het is best een hoog niveau op muzikaal gebied, ook omdat je voor een groot publiek mag optreden.”

De Zwolse act haalt dit jaar dan ook alles uit de kast. Zwolle speelt het nummer ‘Leef’ van André Hazes. Maartje: “Het zal voornamelijk een ludieke act zijn waarbij de artiesten verkleed als oma’s lekker losgaan op het podium.” En gaat Zwolle dit jaar weer winnen? “Een potentiele winnaar zien wij in de act uit Groningen. Zij hebben een zelfgeschreven nummer met complete band en zangeressen, twee zussen die erg goed kunnen zingen.”

Naast de uiteenlopende acts is het festival ook een ontmoetingsplaats voor Navigators-leden uit het hele land. “We regelen bussen voor studenten uit andere steden en een boel studenten blijft slapen. Het is een mooi evenement om Zwolle als studentenstad te presenteren.” (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *