Tussen chocola-behoevend vrouwvolk

Oud-journalistiek-student Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Chocolate Company.

Sommige dingen kunnen niet anders dan een hysterisch succes worden. Ook ik kreeg het al weken van tevoren warm bij de gedachte dat er een Chocolate Company in Zwolle geopend zou worden. En nu ik er geweest ben, kan ik je vertellen: die tent is inderdaad hemels.

Bij dit café aan de Oude Vismarkt hebben ze aan alles gedacht. Misselijk hoef je er niet te worden, want je kunt je taart, warme choco of bonbons makkelijk afwisselen met iets non-chocola’s. Zo serveren ze ook gewoon koffie, salades en broodjes. Maar goed, we komen hier natuurlijk voor de chocola, en met mij menig menstruerend, emotioneel of anderzijds chocola-behoevend vrouwvolk. Ik ga op een zaterdagmiddag, en de tent zit ramvol.

Het liefst wil ik een High Choc, met hapjes en taartjes en onbeperkt thee. Dat feest gaat niet door: ondanks dat ze ermee adverteren op Facebook en op het raam, nemen ze maar een paar High Chocs ‘aan’ op zaterdag. Plus: je moet reserveren. Maar goed, dan kies ik de Crazy Coldchoc. Ander woord voor een hysterisch aangeklede chocolademilkshake. Daar doen ze een smaakje doorheen ( ik heb framboos) en allerlei spul bij. Op de mijne komt slagroom, een paar prikkers met cheesecake, marshmellows en chocoladesaus, en aan de rand van het glas zit een soort discodip. Voor 7,50 euro heb je daar dus mooi even je wekelijkse inname aan suiker  te pakken. Maar lekker dat ‘ie is! En omdat de milkshake met ijs is gemaakt, is ‘ie niet machtig.

Omdat ik toch honger heb, neem ik een broodje gerookte zalm. De zalm is supervers en heeft een goede citroen-dille-dressing. Kost me 6,95. Net op het randje, want het is geen supergroot ding. Wel een frisse afwisseling, want mijn aandacht gaat alweer naar de Hotchocspoons. Dat zijn van die blokjes chocola aan een houten lepeltje, die je door je warme melk roert. En het leuke is: die hebben ze ook met drank. Ik kies wodka-lime. De smaakcombinatie is raar, maar superlekker. Mocht ik ooit nog eens liefdesverdriet hebben, dan wordt Chocolate Company een goede concurrent voor m’n welbekende wijntje aan de bar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *