Yanick in de VS / 4: ‘Spring break, hét moment om te ontstressen’


Yanick Vedder, derdejaars student journalistiek, studeert dit semester aan de universiteit van Vermont. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Samen met achttien andere uitwisselingsstudenten ging ik eind februari naar Montreal, per bus. Het mooie aan Burlington, waar ik studeer en woon, is dat Canada maar tweeënhalf uur hier vandaan is.  En ik moet zeggen: als je nog nooit in Montreal bent geweest, ga er heen! Het is echt een mooie, culturele stad met veel bezienswaardigheden. Het heeft de bijnaam La Belle Ville, oftewel The Beautiful City.

Tunnels onder de stad
Veel mensen zeggen dat Montreal Europa in het klein is vanwege de oude gebouwen, levendige theaterscene, spannende festivals en de vele kunstenaars die actief zijn in de wijken. Daarnaast is het uitgaansleven super en lopen er tunnels onder de stad, die diverse winkelcentra (met samen meer dan tweeduizend winkels!) met elkaar verbinden.

In maart had ik tien dagen vrij van school: het was ‘spring break’. Voor veel studenten was dit hét moment om lekker te ontstressen. Veel mensen gingen terug naar hun familie,  of zochten het mooie weer op in Miami, New Orleans, Houston of Cancun in Mexico. Ik had voor spring break geen plannen gemaakt en besloot om eerst een paar dagen in Burlington te blijven, zodat ik verder kon werken aan mijn schoolopdrachten.

Saint Patrick’s Day
Daarna vertrok ik voor een aantal dagen naar Boston, ik had mijn familie daar namelijk al een tijdje niet meer gezien. In Boston stond het weekend in het teken van Saint Patrick’s Day, dat op 17 maart werd gevierd. Het is de nationale feestdag van Ierland en daarom was er een parade en gingen veel mensen verkleed de straat op.

Afgelopen weekend ben ik met de ‘outing club’ voor het eerst wezen hiken in de bergen. De trip ging naar Mount Mansfield, met 1400 meter de hoogste berg in de staat Vermont. Het duurde ongeveer drie uur voordat we boven waren, maar het uitzicht was fenomenaal!

We verbleven één nacht in een hut die bijna helemaal ondergesneeuwd was. Alleen de deur en de ramen waren nog zichtbaar. Natuurlijk weerhield dat ons er niet van om een nachtje in de bergen te overnachten. Het was een prachtige ervaring!

Groet,
Yanick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *