Pilot zelf inschrijven voor vakken

Elke eerstejaarsstudent moet zich eind 2018 zelf gaan inschrijven voor alle onderwijsonderdelen, dus ook voor de verplichte vakken.

Het gaat om een pilot die Windesheims processen en systemen flexibeler moet maken. Daarbij komen studenten centraal te staan in de digitale omgeving van studiewijzers, inschrijvingen, roosters en resultaten.

Een eerste stap in het vormgeven van persoonlijke leerroutes is het zelf inschrijven op onderwijsonderdelen. De pilot start met de inschrijvingen van eerstejaars voor het tweede semester van studiejaar 2018-2019. Dit zal worden uitgevoerd in een aparte inschrijf-omgeving (ict-applicatie) die verbonden is met de bestaande processen en systemen van de hogeschool.

Naast de pilot wordt er komend studiejaar een proef gehouden met inschrijvingen voor specifieke doelgroepen studenten, waarbij ervaring wordt opgedaan met het persoonlijk inschrijven in systeem Educator.

Ook wordt er gewerkt aan een voor iedereen toegankelijke onderwijscatalogus, die zowel aan studenten als docenten een breed inzicht geeft in alle onderdelen van de opleidingen.

Het Kernteam Kernprocessen, die de pilot uitvoert in samenwerking met de domeinen en diensten, gaat de komende maanden bekijken wat er voor de pilot moet worden aangepast in het onderwijs- en examenreglement, de inschrijfomgeving en Educator. (EM)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *