Film: ‘Pacific Rim: Uprising’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: Pacific Rim: Uprising

Het vervolg op Pacific Rim. De criminele Jake Pentacost, zoon van de held uit deel 1, moet een nieuwe generatie gevechtspiloten opleiden. Als er een nieuw leger enorme monsters de wereld bedreigt, probeert Jake de wereld te redden.

Pacific Rim werd niet goed ontvangen. Is deze beter?
Uprising is redelijk hetzelfde als de eerste film, een ode aan de Japanse monsterfilms. Denk aan gave robots die enorme monsters in elkaar beuken en door de lucht slaan, waardoor vervolgens de complete omgeving in puin verandert. Als je voor de actie komt, zit je bij deze film zeker goed.

John Boyega speelt de hoofdrol. Goede acteur?
Ja, zeker weten. Je kent hem misschien van de laatste Star Wars-films en ook in ‘Uprising’ is hij flink aanwezig. En dan bedoel ik ook écht flink aanwezig. Hierdoor blijven de overige personages een beetje saai omdat ze minder goed worden uitgewerkt. Het is maar goed dat Jake een prettig personage is. Zelfs met een veel te lang durende grap is er genoeg charisma om ermee weg te kunnen komen.

Dat maakt vast veel goed…
Ja! De film heeft een grote hoeveelheid actie en een leuke acteur in de hoofdrol. In het eerste deel is meer aandacht gegeven aan de traumatische gevoelens na een oorlog en dat is in dit deel helaas niet zo. Het is een leuk vervolg, maar net zo vergetelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *