‘We verrasten met een knallende tijd’

Bij de Zwolse Ekidenloop behaalde het Windesheim team 1 van Gezondheid en Welzijn de eerste plaats in de Business klasse! Anton Haitink schreef een verslag voor de win.

Zondag 25 maart was de 25-ste editie van de Ekidenloop in Zwolle. In de Business klasse deden 49 teams mee, waaronder vier teams van Gezondheid en Welzijn. Het was uitstekend loopweer, niet te warm en weinig wind. Voor de toeschouwer aan de kant was de temperatuur net wat aan de lage kant en was een zonnetje erbij prettiger geweest. Maar dat deerde het publiek en de lopers vandaag niet. Het was weer een prima georganiseerde 25-ste Ekiden loop.

Er waren bij G en W hoge verwachtingen voor team 1 van G en W en de spanning was op de gezichten te lezen. Vol overgave werd er vandaag door alle 4 de teams van domein GW gelopen en met verschillende persoonlijke toptijden! Compliment aan alle lopers van de 4 teams van domein G&W.
René Poppe binnen team 1 zat medelopers te stimuleren en adviezen te geven over ‘hoe te lopen’; bochtjes kort afsnijden, de goede lijn pakken etc. Dat niemand ergens wat zou laten liggen want het was direct duidelijk René ging alleen voor de hoogste plek: nummer 1.

Of het geholpen heeft, zou kunnen. Maar het werd in ieder geval een fantastische eerste plek voor team 1! Met een ruime voorsprong op het bedrijfsteam dat de tweede plaats behaalde ….. ca. 10 minuten verschil. Gefeliciteerd en een hele mooie tijd: 2 uur en 46 minuten en 16 seconden.
Wat ik al aangaf sommige lopers verrasten zich zelf met een knallende tijd! Eelco Boss, een natuurtalent die ‘zo maar even’ 19:44 loopt op de 5 km!! Zo waren er verschillende persoonlijke overwinningen, knap gedaan.

Op naar volgend jaar met net zoveel teams ….. of nog één erbij?

De uitslagen van Windesheim team 1 G en W 1 – als WINNAAR geëindigd in de Business klasse!!
Naam afstand Tijd Km/uur
1 Marnix Valk 5 18:45 16,00
2 Rene Poppe 10 36:26 16,46
3 Eelco Boss 5 19:44 15,20
4 Vincent Radewalt 10 39:25 15,22
5 Jos Stolwijk 5 21:30 13,95
6 Hilco Prins 7,2 29:43 14,53
Eindtijd team 2:46:16 Eerste plaats!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *