Werpmachine voor de gymles

Ontwerp en bouw een apparaat dat een softbal zo accuraat mogelijk kan werpen. Met die uitdaging gingen alle eerstejaars werktuigbouwkunde aan de slag.

“Een leuke opdracht”, vinden Patrick Grootens (links op de foto) en Bastiaan van der Veen. “Want hiermee brachten we alles wat we tot nu toe geleerd hebben in praktijk, zoals samenwerken, een strakke planning maken en werken in opdracht van een echt bedrijf.” Hun werpmachine werd gekozen als één van de drie beste tijdens de afsluiting van het project. Ruim dertig groepjes demonstreerden daar hun werpmachines voor opdrachtgever Nijha, producent en leverancier van sport- en speeltoestellen. Patrick: “Onze werper stak er bovenuit omdat hij makkelijk te produceren, handig in gebruik en ook nog eens onderhoudsvriendelijk is.”

Gaat Nijha hun softbalwerper in productie nemen, bijvoorbeeld voor de gymles op scholen? Patrick: “Ik denk dat ze al onze werpmachines gebruiken voor inspiratie. Misschien dat ze van verschillende ideeën bepaalde aspecten combineren om er zelf een apparaat van te bouwen.” (WvE)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *