Yanick in de VS / 3: ‘Op mijn universiteit zijn meer dan 200 sportclubs’

Yanick Vedder, derdejaars student journalistiek, studeert dit semester aan de universiteit van Vermont. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Ik heb de tijd van mijn leven hier in Amerika! In het begin was het wel even wennen, omdat het leven en het studeren hier zo anders is dan in Nederland. Want naast het studeren en al het huiswerk dat je op je bordje krijgt, is het in de VS de normaalste zaak van de wereld dat je als student lid bent van verschillende studentenverenigingen en ‘communities’. Daar steek ik dus veel tijd in.

Vermont Cynic
Verder ben ik werkzaam voor de Vermont Cynic, een wekelijkse krant voor de Universiteit van Vermont. We hebben ook een website en daar maak ik video’s voor.

Het universiteitsleven in Amerika is niet te vergelijken met Nederland. De meeste studenten zijn bijvoorbeeld lid van minimaal twee studentenverenigingen.

Daarnaast zijn de universiteiten hier veel meer gericht op sport, studenten doen dan ook vaak verschillende sporten. Denk aan american football, basketball, cheerleading, ijshockey, lacrosse, ultimate frisbee en rugby. De Amerikaanse sportmentaliteit is trouwens ongelooflijk: aan alles kun je zien dat sport één van de belangrijkste dingen is hier op school.

Icehockey en basketbal
De twee sporten die favoriet zijn op mijn universiteit zijn basketbal en ‘vooral’ icehockey. Als deze teams spelen zit de zaal altijd propvol met studenten en mensen uit de directe omgeving. De studenten van UVM (de universiteit van Vermont) kunnen gratis tickets krijgen voor de wedstrijden, alleen moet je er wel op tijd bij zijn want de kaarten zijn snel vergeven.

Iedereen leeft ook enorm met de teams van de school mee en dat geeft toch wat extra’s tijdens de wedstrijden. De mensen gaan helemaal uit hun bol als hun team wint.

In totaal zijn er op mijn universiteit meer dan tweehonderd sportclubs en verenigingen waar je lid van kunt worden. Er is dus meer dan genoeg keuze! Zo ben ik lid van diverse culturele clubs zoals de Black student community, de Christian Fellowship en de Outing club.

Daarnaast ben ik vaak te vinden in de sportschool en speel ik elke week indoor voetbal en trefbal tegen verschillende teams. Dit is niet competitief en is meer bedoeld voor de fun, hoewel ik natuurlijk wel altijd wil winnen.

Groet,
Yanick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *