Nieuwe financiële opleiding start in september

Vanaf komend studiejaar kunnen studenten de nieuwe opleiding Finance, Tax and Advice volgen. Die komt in de plaats van de Windesheimstudie Financial Services Management.

De vorming van de nieuwe opleiding komt voort uit een landelijke herordening van economische studies. Finance, Tax and Advice (FTA) is een samenvoeging van twee bestaande studies: Financial Services Management en de studie Fiscaal Recht en Economie die op andere hogescholen werd gegeven. “FTA wordt dé financieel fiscale adviesopleiding van Nederland”, zegt opleidingsmanager Jos van Aken. Hij was ook voorzitter van het landelijke overleg van negen hogescholen, dat het nieuwe beroepsprofiel opstelde.

“In vergelijking met Financial Services Management wordt er nu iets minder aandacht besteed aan management. Maar de nieuwe studie is veel breder, er komt veel meer nadruk op het fiscale en juridische veld. Afgestudeerden kunnen nog steeds terecht in het traditionele financiële beroepenveld, bijvoorbeeld als adviseur bij een bank, verzekeraar of tussenpersoon, maar ook in de fiscale dienstverlening, bijvoorbeeld bij een fiscaal advieskantoor, een overheid of de belastingdienst zelf.”

Volgens Van Aken past de nieuwe studie bij de maatschappelijke trend, waarbij er steeds meer vraag komt naar integrale financieel-fiscale specialisten. “In de financiële sector gaat het steeds minder om productadvisering en steeds meer om klantgerichte advisering waarin financieel en fiscaal advies verweven zijn.”

De ouderejaars van Financial Services Management kunnen hun studie gewoon afmaken. De opleiding heeft nu zo’n vijftig eerstejaars, maar Van Aken hoopt dat de nieuwe studie groter wordt. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *