‘Lekker je hoofd leeg maken’

Rick Haaksema, vierdejaars Small Business & Retail Management, was dit ijskoude weekend op het Paterwoldsemeer te vinden. Hij is namelijk fanatiek schaatser.

Het was een goed weekend om een schaatser te zijn!
Jazeker, dat klopt! Het was heerlijk om weer eens lekker buiten te schaatsen en te genieten van de natuur. Het Paterwoldsemeer was goed bevroren, dus ik kon heerlijk mijn gang gaan. De afgelopen weken was het helaas nog niet koud genoeg, en schaatste ik vooral in Thialf – daar is de kwaliteit toch wat beter omdat je geen last hebt van zand of gaten in het ijs. Maar er gaat natuurlijk niets boven natuurijs vanwege de vrijheid en de heerlijke stilte.

Dus je bent geregeld op het ijs te vinden?
Jazeker. Ik heb het momenteel heel druk met mijn studie, maar ik probeer toch altijd één of twee keer per week te schaatsen. Dan is het nog genoeg om in vorm te blijven, en ik kan het dan blijven combineren met hardlopen, wielrennen en school.

Je doet ook aan wielrennen? Zijn er parallellen te trekken tussen dat en schaatsen?
Jazeker! Bij beide sporten moet je superveel kracht uit je benen weten te halen, en je moet voor allebei heel veel discipline hebben. Het zijn ook twee sporten die je goed in je eentje kan doen, zodat je je hoofd lekker leeg kan maken en je lekker kan focussen op de sport.

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *