Jammer van het pleurislawaai

Oud-journalistiek-student Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Lots & More.

Weet je wat ze wel wat meer mogen doen, die restaurants en eettentjes in de wereld? Nou, ze mogen hun menu wel wat flexibeler maken. Dat je uit een lijstje ingrediënten zelf je gerecht samenstelt. Bij Lots & More kan dat ook. En hoewel het niet mijn droomtent is, ben ik best een potje enthousiast over hun eten.

Lots & More zit naast de Sassenpoort, en je kan er de hele dag brunch-achtige gerechten bestellen. Dat is hun concept. Je vindt er geen zware maaltijden of brood, maar vooral yoghurt, smoothies, salades en gebak. Je salades en yoghurtgerechtjes kan je helemaal zelf samenstellen; een godsgeschenk vind ik dat. Daardoor maak je de voor jou perfecte lunch (of brunch). En ze hebben niet bepaald een bescheiden lijst met keuzes: met de menukaart kan je helemaal los.

Ik heb geen zin in groenvoer, dus ik kies yoghurt. Ik ga voor boerenyoghurt, kies framboos, karamel en brownie als ingrediënten en mijn topping wordt kersensaus. Zin in. Schouderklopje voor mezelf: deze combinatie blijkt echt lekker. Ondanks dat ik alleen maar zoete meuk heb gekozen, smaakt het lekker fris. Wel jammer is dat er maar weinig frambozen in zitten. Drie ofzo. Daar had ik juist zo’n zin in. Voor een medium bakkie yoghurt betaal ik 5 euro 50. Niet heel goedkoop, maar ze stoppen er natuurlijk ook van alles in.

Als drankje heb ik een smoothie. Kost me 3 euro 75, maar voor soja- of amandelmelk betaal je meer. Ik kies mango en banaan, en zie dat dat als diepvriesfruit uit een kartonnetje wordt gehaald. Best stom, want vers voelt beter. Aan de smaak merk je het niet, dus dat scheelt. Ook jammer: Lots & More zit in een mini-pandje, dus je zit bijna in de ‘keuken’. Daardoor kan je elkaar nauwelijks verstaan, want je zit bovenop het pleurislawaai van de smoothie-blender. Ook zo onpraktisch hè, als je je tafelgenoot niet verstaat. En hoewel alles dus prima te overzien is, werd ik bij binnenkomst niet gegroet. Lekker dan. Máár: m’n eten is superlekker, en het concept geniaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *