Weekend: ‘Voor de opleiding machinist ben ik helaas afgewezen’

Ruben Huisman, eerstejaars student Logistics Engineering, reisde dit weekend door het hele land. Treinreizen is zijn grote passie, dus dan komt zijn eersteklas weekend-ov goed van pas.

Wat maakt reizen voor jou zo speciaal?
Ik ging vroeger altijd met de trein naar mijn oma toe, en toen mocht ik zo nu en dan in de treincabine kijken. Zo is mijn liefde voor de trein ontstaan, en inmiddels ben ik vaker onderweg dan thuis. Ik vind het dan heerlijk ontspannend om wat aan school te doen of een sudoku te maken. De bestemming maakt me dus niet zo veel uit – het gaat me om de reis. Met name Den Dolder – Baarn vind ik een heerlijk traject.

Wil je later bij de trein werken?
Jazeker, dat is wel echt een jongensdroom van me. Ik heb me ooit aangemeld voor de opleiding Machinist Railvervoer, maar daarvoor ben ik helaas afgewezen. Ik hoop dat die droom ooit nog eens in vervulling kan gaan, maar tot die tijd bekijk ik de mogelijkheden die mijn huidige studie me biedt. Zo zou ik bij NS of ProRail aan de slag kunnen als dienstleider, dienstindeler, of als bijstuurder.

Reis je vooral graag met treinen of vind je ander vervoer ook leuk?
Ik kan ook erg genieten van een goede busreis, omdat bussen vaak op plekken kunnen komen waar treinen niet kunnen komen zoals de Afsluitdijk. Bussen vind ik veel interessanter dan gewone auto’s omdat er zo veel meer mensen in kunnen en ze dus veel milieuvriendelijker zijn. Ook heb ik een beetje last van wagenziekte, maar in de bus valt dat wel mee omdat de chauffeurs beter geschoold zijn dan de gemiddelde autobestuurder.

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *