Maatjes voor dakloze jongeren

De vrijwilligersorganisatie Hart voor Zwolle is onmisbaar voor de Zwolse jeugd, vindt student Paulo Lankwarden.

Sinds 2014 verbindt Hart voor Zwolle jongeren aan kwetsbare stadsgenoten. De stichting helpt jonge Zwollenaren die vrijwillig iets willen doen voor stadsgenoten, maar niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Hart voor Zwolle helpt ze op weg door samen te kijken hoe ze zich in kunnen zetten, bijvoorbeeld door maatje te worden.

Ik ben uitgekomen bij Fast-Forward in Zwolle. Fast-Forward heeft een samenwerkingsverband met stichting Hart voor Zwolle. Het is een opvang voor jongeren die door omstandigheden dakloos zijn geraakt en het doel van Fast Forward is om deze jongeren zelfstandig terug te laten keren in de maatschappij.

Stichting Hart voor Zwolle zet zich heel breed in, ook op het gebied van jongeren met problemen. Dankzij deze stichting kunnen vrijwilligers en stagiaires, deze jongeren activiteiten aanbieden zoals een avondje bowlen, poolen, samen naar de bios. Ik ging ook met een groep van 25 man naar een Escape Room, dat heeft indruk op mij gemaakt. De sfeer was heel gemoedelijk, iedereen accepteerde elkaar en elkaars problematiek. Ik was niet ´de hulpverlener´ maar we benaderden elkaar allemaal op hetzelfde level. Het mooie is dat door deze samenwerking maatjes ontstaan tussen studenten en jongeren. GEWELDIG!!!

Mede dankzij dit soort ervaringen weet ik van mezelf dat ik echt door wil gaan om met jongeren te werken. Ik vind dat een ieder een kans verdient in deze maatschappij. De jeugd is de toekomst van onze maatschappij, zij zullen wat de ouderen hebben opgebouwd voortzetten.

Hart voor Zwolle, de vrijwilligersorganisatie die jongeren verbindt met kwetsbare Zwollenaren is in januari door het Oranjefonds genomineerd voor een ‘Appeltje van Oranje’. In 2017 zetten 448 jonge vrijwilligers zich in voor één of meerdere stadsgenoten. Student Paulo Lankwarden (28), eerstejaars social work, loopt stage bij Fast Forward mede dankzij stichting Hart voor Zwolle. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *