Buitenkant: ‘Don’t be sad, be happy instead!’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Helene Schnelle (21), tweedejaars global project and change management.

Leuke blouse!
“Dank je! Ik hou van bloemenprintjes, ze hebben een positieve en vrolijke vibe. Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en kan me de laatste keer dat ik verdrietig was, niet herinneren. Je maakt het jezelf moeilijk als je negatief bent. Don’t be sad, be happy instead!”

Hoe blijf je vrolijk?
“Ik omring mezelf met positieve mensen en vermijd negatieve omgevingen. En als ik niet blij ben met een situatie, verander ik die. Ik kan ook simpelweg genieten van een goede sfeer, mooie muziek of als ik zie dat anderen mensen aan het genieten zijn.”

Wat is dat voor ketting?
“Het is een souvenir aan een heel gave trip met vrienden naar Macedonië. Meiden met wie we op straat in gesprek raakten, nodigden ons uit voor een traditionele Macedonische maaltijd bij hun familie. Prachtig die gastvrijheid!”

Hou je van reizen?
“Ja, ik wil ervaren hoe de cultuur is in verschillende landen en hoe mensen leven. Ik vind het mooi om te zien dat we als mensen allemaal gelijk zijn, maar door tradities en manieren van leven toch ook allemaal verschillend!”

Janine Sterenborg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *