‘Iedereen in de zaal moet dansen’

Derdejaars Mark Benjamin van den Berg wil mensen aan het dansen krijgen met zijn muziek. Deze week verschijnt zijn eerste EP, getiteld ‘Ambience’.

“Mijn muziek is gemaakt om een dansbare sfeer neer te zetten”, vertelt de 24-jarige rapper en zanger, die op Windesheim de studie human resource management volgt. “Tijdens een optreden draait het ook echt niet om mij, samen met het publiek maken we de avond. En die is pas geslaagd als iedereen in de zaal danst! Of in ieder geval iets doet wat daarop lijkt.”

Apetrots
Speciaal voor het titelnummer van de EP maakte Mark Benjamin een videoclip vol feestende mensen, opgenomen in één van de flats aan het Talentenplein. “Het moest ook een echte studentenclip worden.”

<< tekst gaat verder onder videoclip >>

Hij heeft er wel vertrouwen in dat mensen zijn nummers gaan waarderen. “Laatst was ik in een kroeg en daar werd alvast één van mijn nummers gedraaid. Ik zag iedereen meedansen, dat was echt heel gaaf. Echt het gevoel dat een vader moet hebben als hij zijn zoon ziet scoren bij voetbal.”

Optreden voor de koning
Mark Benjamin is geen nieuw gezicht in de muziekwereld. Samen met rapduo Oost Wanted maakte hij eerder al een EP en ook is hij verbonden aan de Fakkelteit, een platform waar jong talent (met name op het gebied van rap en hiphop) de kans krijgt zich te ontwikkelen. Samen met de Fakkelteit gaf Mark Benjamin een aantal bijzondere optredens, zoals voor een bomvolle zaal in theater De Spiegel tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. “En voor Willem Alexander en Maxima, op Koningsdag in Zwolle in 2016.”

Feedback van Rico
Rico McDougal, bekend van Opgezwolle, is één van de drijvende krachten achter de Fakkelteitgroep. Mark Benjamin: “Hij vindt mijn nummers vet! En hij heeft ook feedback gegeven. Door al zijn ervaring let hij weer op heel andere dingen dan een relatieve beginner zoals ik. Hij zei bijvoorbeeld dingen als: dit stukje loopt niet helemaal qua timing en flow, kun je beter veranderen.”


Mark Benjamin presenteert zijn EP tijdens een release party in het Zwolse poppodium Hedon, op vrijdag 9 februari. De toegang is gratis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *