Van ict’er tot leraar

Windesheim biedt ict-studenten die dreigen uit te vallen vanaf februari de kans om over te stappen naar de lerarenopleiding technisch beroepsonderwijs met als vakrichting ict.

Hbo-ict heeft veel eerstejaars maar een groot deel daarvan maakt het eerste jaar niet af. De nu ontwikkelde overstap is dan ook bedoeld voor studenten die meer kennis willen opdoen op het gebied van ict, maar zichzelf niet aan de slag zien gaan als ict’er. Sonja Schuurhuis, management-assistent van domein Bewegen en Educatie: “Door de studenten een overstapmodule aan te bieden vangen we de uitval binnen ict en het lerarentekort op.” De vakrichting is geheel afgestemd op lesgeven aan studenten van mbo- ict opleidingen. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *