‘Stress en werkachterstand door sluiting X’

Hoe beleefden docenten die getroffen werden door de sluiting van gebouw X de afgelopen maanden? Ariane Niemeijer schreef een korte terugblik.

We werden natuurlijk plotseling ergens anders gestationeerd. Ik  moest héél  veel lessen geven en werd door het sluiten van het X-gebouw ingeroosterd over de gehele campus. Ik heb daardoor nog nooit zoveel stappen op mijn stappenteller gehad! Dus ja, mijn rooster is gigantisch veranderd. En doordat ik óveral lesgeef en daardoor nauwelijks in de ‘nieuwe’ kamer kom, mis ik mijn collega’s wel degelijk. Daarbij hoor ik in de wandelgangen dat niet alleen ik, maar ook anderen erg uit hun doen zijn geweest door het veranderen van plek. Het klinkt misschien gek, maar vergelijk het met bij mensen logeren die je niet zo heel goed kent, waardoor je niet zo heel goed kunt slapen. Ik ben niet de enige die zich op de nieuwe werkplek, waar je toch niet de beschikking hebt over al je spullen, niet zo heel goed kan concentreren, hoe gastvrij we ook zijn ontvangen. Ik ben daardoor erg achter geraakt met mijn werk en dat gaat ten koste van studenten die op feedback en beoordelingen zitten te wachten. Én ten koste van mijn eigen welzijn op het werk. Ik sprak een collega van Accountancy die hierdoor helemaal uit zijn doen was. Ik herken dat wel. We hebben een rolbox en een halve plank in een kast. Prima allemaal, maar thuis heb ik nog twee wasmanden die al vanaf de herfstvakantie functioneren als overige kastruimte. Niet ideaal. Maar langzamerhand begint het natuurlijk toch te wennen.

Ariane Niemeijer is docent Engels bij
de opleiding Bedrijfseconomie.

Er zijn 1 reacties op «‘Stress en werkachterstand door sluiting X’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *