Managementwissel bij Gezondheid en Welzijn

Drie onderwijsmanagers moeten worden vervangen

Nadat een opleidingsmanager van zijn managementtaken was ontheven, besloten de andere twee niet door te willen gaan. De samenvoeging van SPH, MWD en pedagogiek tot één opleiding social work loopt een jaar vertraging op.

Kort voor kerstmis besloot het managementteam van domein Gezondheid en welzijn om Jan Willem Bruins, één van de drie opleidingsmanagers, van zijn managementtaken te ontheffen. Het MT heeft hem gevraagd projectleider te blijven voor de samenvoeging van de opleidingen MWD, pedagogiek en SPH tot één opleiding social work. Directeur Ineke van der Wal: ‘We waren in gesprek met de opleidingsmanagers over hun zorgen met betrekking tot social work, en vóór de Kerst hebben ze deze zorgen ook in een brief geuit. Ze gaven aan bezorgd te zijn over de werkdruk, over de borging van de kwaliteit bij de nieuwe opleiding social work, de te lichte managementstructuur bij die opleiding én ze vroegen om een temporiseren van de samenvoeging van de drie oude opleidingen.’

Afgelopen september startten de eerstejaars met het curriculum social work; volgens het drietal was het voornemen om komende september naast de tweedejaars, ook de derde- en vierdejaars studenten met een vernieuwd curriculum te laten starten, problematisch. Van der Wal: ‘We zijn akkoord gegaan met de temporisering. We hadden ingezet op twee jaar; dat wordt nu drie jaar. Tevens hebben we als MT besloten om Jan Willem Bruins van zijn managementtaken te ontheffen, zodat hij zich op zijn taak als projectleider kan concentreren.’

Bruins’ managementtaken werden overgenomen door MT-lid Riejet Nijdam. Aansluitend is het MT met de beide andere opleidingsmanagers Jildau de Haan en Tamara Mulders om de tafel gaan zitten om te kijken hoe het verder kon. Maar na de kerstvakantie gaven zij beiden te kennen op termijn toch liever wat anders te gaan doen. De opeenvolgende ontwikkelingen leidden tot de nodige onrust binnen het domein. Maar Van der Wal ontkent dat De Haan en Mulders zijn opgestapt vanwege de ontheffing van Bruins: ‘De redenen voor hun besluit zijn verschillend, en ook persoonlijk. Ik vind hun besluit natuurlijk jammer, maar ik respecteer het.’

De Haan en Mulders hebben aangegeven de komende maanden beschikbaar te zijn voor een zorgvuldige overdracht van taken. Het opleidingsteam wordt vooralsnog versterkt met domeinmanager Riejet Nijdam en Jolling Lodema, nu manager bij het domein Techniek. Van der wal: ‘Zeker tot de zomervakantie. En de knelpunten waarover de managers ons schreven, die schuiven we niet “even” opzij; daar gaan we samen met de mensen van Social Work verder mee aan de slag.’ (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *