Yanick in de VS / 1: ‘Ik werd verliefd op de stad Boston’


Yanick Vedder, derdejaars student journalistiek, studeert dit semester aan de universiteit van Vermont. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Ik kan het bijna nog steeds niet geloven: ik ben ondertussen al vier weken in Amerika! Ik heb echt een geweldige tijd hier. De afgelopen drie weken verbleef ik bij mijn familie in Boston en met hen heb ik de feestdagen gevierd.

Dit was een mooie belevenis en ik moet bekennen dat ik een beetje verliefd begon te worden op de stad Boston.

Opgegroeid in Emmen
Vooral de eerste keer dat ik samen met mijn neef in de stad was, keek ik echt mijn ogen uit. Ik ben namelijk opgegroeid in Emmen en speciaal voor mijn studie naar Zwolle verhuisd. Als je dan opeens naar de VS gaat voor je studie, dan gaat er een hele wereld voor je open.

Daarnaast is Boston ook de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts en is het echt een studentenstad met veel bezienswaardigheden en prestigieuze universiteiten.

Begin januari reisde ik door naar Burlington, de grootste stad van de staat Vermont. Hier ga ik een halfjaar studeren aan de University of Vermont. Mijn eerste impressie van de stad is heel erg positief, want overal zag ik bergen en sneeuw en het leek net alsof ik op wintersport was. Mijn kamer op de campus zag er overigens ook goed uit. Ik deel ‘m met één jongen, die ook een uitwisselingstudent is en uit Zuid-Korea komt.

Introductiedag
Grappig genoeg was ik de enige Nederlander van de introductiegroep. Maar dat maakte voor mij niet uit omdat ik het juist leuk vind om in contact te komen met studenten van verschillende continenten.

De eerste introductiedag was in het algemeen een lange dag met heel veel informatie, eigenlijk te veel informatie zelfs. De rest van de week stonden er verschillende activiteiten gepland en waren er veel mogelijkheden om zelf de school te verkennen.

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over mijn vakkenpakket en de rest van de avonturen die ik heb beleefd!

Groet,
Yanick

Er zijn 2 reacties op «Yanick in de VS / 1: ‘Ik werd verliefd op de stad Boston’»

 1. Tommy Visscher schreef:

  Beste Yanick,

  Wat leuk te lezen dat je een mooie tijd hebt in de VS. Van 4-9 februari ben ik betrokken bij een rondreis door Vermont. Men wil daar de gezonde stad aanpak (bekend als de EPODE-aanpak of JOGG-aanpak) statewide gaan maken en wij zijn gevraagd ze daarbij te ondersteunen. Mogelijk krijg je er iets van mee, want onze collega’s ter plaatse willen er veel reuring aan gaan geven. Mocht je ervan horen, dan kun je je nieuwe internationale vrienden vertellen dat jouw hogeschool erbij betrokken is en dat jouw land voorop loopt met de gezonde stad aanpak. Ik schat in dat het niet heel waarschijnlijk is dat we elkaar tegen komen in Vermont. Het lijkt me leuk om na je bezoek aan Vermont eens kennis te maken op Windesheim en van je te horen hoe je het hebt gehad. Als je dat ook leuk vindt, coffee is on me.

  Heb een goede tijd, hartelijke groet,
  Tommy Visscher
  Associate lector De gezonde stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *