Buitenkant: ‘Ik word blij van rockabilly’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Nick Hoogkamp (22) tweedejaars HBO-ICT.

Gave schoenen!
“Dank je! Het zijn een soort rockabilly-schoenen uit de jaren vijftig met een moderne twist. Ik kleed me volgens de rockabilly-stijl en ga naar concerten van rockabilly-bands. In de lente gaat mijn haar eraf en neem ik een klassieke vetkuif!”

Wat maakt rockabilly zo leuk?
“Het is energieke muziek. Maar het is tegenwoordig meer psychobilly: een mix tussen horrorpunk en de energieke swing van rockabilly, met grappige teksten die nét niet kunnen. Ik word blij als ik ernaar luister! Sowieso ben ik altijd vrolijk en zie ik alles positief.”

Heb je veel opvallende kleren?
“Ik heb opvallende blouses, maar ook nette kleding. Ik werk in een zakelijk wereld. Draag ik een blouse met flamingo-print en een net giletje, dan ben ik representatief én mezelf: zakelijk met een knipoog!”

Opmerkingen over je kleding?
“Alleen maar positieve! Maar ik kleed me niet om aandacht te krijgen, ik kleed me voor mezelf. Dat anderen het tof vinden, is mooi meegenomen. Ik had laatst een fout kerstpak aangetrokken toen ik bij Het Glazen Huis ging kijken. Ik ben uitgebreid gefilmd!”

Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *