Verenigingen nemen afstand van vernederende ontgroeningen

Vier Zwolse studentenverenigingen, Oikos Nomos, ZHTC, Waltertje en Boreas, nemen nadrukkelijk afstand van de ontgroeningspraktijken zoals die gisteravond te zien waren in de aflevering van het tv-programma RAMBAM.

De aflevering rondom inauguraties van studentenverenigingen deed ook in het Zwolse studentenleven stof opwaaien. De vier verenigingen bekeken vanmorgen samen de uitzending en bespraken de incidenten die recentelijk zijn voorgevallen in andere studentensteden.

Bram van Kolfschooten, lid van de communicatiecommissie van studentenvereniging  Waltertje: “Het is terecht dat er in de media nu zoveel aandacht is voor alle misstanden bij ontgroeningen. Die incidenten kunnen zeker niet door de beugel. Wat dat betreft zitten we allemaal op één lijn.”

Bram zou het jammer vinden als alle verenigingen nu over één kam worden geschoren: “Ik heb het idee dat alle verenigingen op één hoop worden gegooid. Er wordt, ook over ons,  al snel gedacht: dat is een studentenvereniging, dus die zullen wel meedoen aan die belachelijke ontgroeningen. Maar bij Waltertje is elke vorm van ontgroening uit den boze. We verplichten niks en doen zeker ook niet aan verplicht alcohol drinken.”

Een half miljoen mensen bekeken gisteravond de aflevering van RAMBAM, waarin werd gesuggereerd hoe eerstejaarsstudenten in Rotterdam, Utrecht en Groningen werden bespuugd, geslagen en vernederd tijdens hun ontgroeningsperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *