Rugbyen met Anne: Bingooooooo!


Anne van de Weg, student Master of Educational Needs, is gek op rugby en het leven er omheen. Ze doet verslag van haar wilde belevenissen op (en naast) het rugbyveld.

Als rugbydames zijn we supersportief en samenwerkend op het veld, maar dat zijn we natuurlijk ook náást het veld. Daarom organiseerde ik samen met wat teamgenootjes een Hanzeladies-bingo-avond!

Op vrijdagavond thuis bedenk ik wat ik in godsnaam aan ga trekken naar onze bingo-avond. Ik twijfel. Ga ik als kampersjaakie? Of als bovengemiddelde bejaarde oma? Buiten begint het te sneeuwen en ik trek mijn geitenwollen sokken uit de kast: oma it is! Mijn roze cap ligt op me te wachten terwijl ik mijn geitenwollensokken-voeten in mijn roze gezondheidsslippers schuif.

Alle meiden nemen wat mee voor de prijzentafel en de cadeaus worden nauwgezet op kostbaarheid geselecteerd en gepositioneerd: de verjaardagskalender bij 1 rij vol, de familiedoos Extra Pleasure condooms bij 2 rijen en Oil of Olaz nachtcrème voor een volle kaart. Bij binnenkomst krijgt iedereen een voortreffelijk bekertje advocaat met slagroom.

“Nummertje 69! JA HOOR! Het favoriete nummertje van Regi!”
“Nummertje 26! Wisten jullie dat je met een potje stevig zoenen al snel 26 calorieën verbrandt?!”
“Nummertje 4! Wisten jullie ook dat de gemiddelde Nederlander langer dan 4 minuten over een stevige poepbeurt doet?!”

BINGO! Wordt er drie keer (tegelijkertijd) geroepen en de dames meppen de kaarten bijna uit elkaars handen. Ans checkt nauwgezet de cijfers en alle drie hebben ze BINGO.

Ans en ik overleggen kort en besluiten over te gaan tot een opdracht om te bepalen wie de prijs mag pakken. Wij bepalen, uiteraard na een zeer objectieve observatie, de winnares. ‘Beeld de haka van Nieuw-Zeeland zou goed mogelijk uit mét geluid.’ Amii begint en voert een zeer natuurgetrouwe editie uit, Nieuwe-Simone heeft geen idee wat een haka is en dan is de beurt aan Zane.

Ze zakt door haar knieën en schreeuwt het clubhuis bij elkaar terwijl ze op haar bovenbenen slaat en haar tong uit haar mond heeft hangen. Ze stampt zes denkbeeldige spinnen dood op de grond, maait met haar armen door de lucht om te eindigen met een finale-pose en dodelijke blik. Aan het eind kunnen Ans en ik het speeksel en bierspetters van onze leesbrillen vegen van het lachen en schreeuwen. De winnares is duidelijk en gaat dolblij huiswaarts met een heerlijke set geurkaarsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *