Zuid-Korea: Kerst is hier een dag om te daten

Wouter Dijks, vierdejaars small business & retail management, studeert dit semester in de stad Daegu, in Zuid-Korea. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Het semester is voorbij, de cijferlijst is binnen en ik moet zeggen dat de tijd voorbij gevlogen is. Voordat ik naar huis ga, heb ik nog een aantal weken om rond te reizen. Veel vrienden die ik ken gaan samen of alleen, ik heb ervoor gekozen om dit met mijn vriendin te doen!

Onze eerste bestemming was de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul. Dit gigantisch grote dorp was echt fantastisch om te verkennen. Je leest het goed: dorp, want dat is het gewoon. Het openbaar vervoer werkt zo efficiënt dat je een aardappel moet zijn om het niet te snappen!

Onze tweede bestemming was in Busan, in het zuiden van Zuid-Korea. Hier was ons hostel vlakbij Chinatown, wat eigenlijk een Russenparadijs is. In plaats van Koreaans was overal Chinees en Russisch te lezen, waardoor het minder uitnodigend was voor ons om te verkennen. Gelukkig had Busan genoeg andere hotspots om te ontdekken zoals de prachtige stranden of  het Busan Gamcheon Culture Village, ookwel het ‘Machu Picchu’ van Korea genoemd. Het deed de naam zeker eer aan met de hoeveelheid trappen die we beklommen hebben!

Kerst in Korea was doodsaai. Ik zeg dit niet graag, aangezien Kerst en Nieuwjaar mijn favoriete feestdagen zijn. In Korea wordt Kerst qua marketing volledig uitgebuit en is er overal meer verlichting dan op een gemiddelde kerstmarkt in Duitsland. Maar op de dag zelf gebeurt er niet veel bijzonders, tot onze grote spijt. Kerst wordt hier niet gevierd als een familie-event zoals wij dat doen, maar het wordt gezien als een feestdag om met elkaar te daten: overal op straat zijn koppels te vinden en de restaurants zijn propvol. Probeer dan maar eens een leuke plek voor je kerstdiner te vinden!

De vrijdag daarop vertrokken we naar Japan, om een goed feestje te bouwen tijdens oud en nieuw in Tokyo. Na drie uur reizen kwamen we bij ons hostel en daar werden we goed verwelkomd! We hebben een erg goed feest gebouwd met de Japanners. Het hostel is gelijktijdig een grote bar waar een groot evenement was georganiseerd.

Helaas was ons verblijf in Tokyo van korte duur, na vier dagen Japan zullen we de laatste dagen spenderen in Daegu, de stad waar het allemaal begon. En aanstaande zaterdag ben ik weer thuis! Zin in.

Having a good one!
Wouter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.