‘Herstel gebouw X vóór zomer’

Windesheim verwacht dat de herstelwerkzaamheden aan gebouw X in februari of maart kunnen starten.

Dat meldde het bestuurscollege vandaag aan de centrale medezeggenschapsraad. Naar verwachting worden eind januari de landelijke richtlijnen bekend welke hersteltechnieken het beste zijn. Windesheim hoopt kort daarna het constructieadvies voor gebouw X klaar te hebben.
De herstelwerkzaamheden zouden dan al in februari of maart kunnen starten. Het werk zal twee tot drie maanden in beslag nemen. Als dat lukt kan het gebouw voor de zomervakantie worden opgeleverd.

Aannemer aansprakelijk gesteld
De hoofdaannemer die X bouwde, Trebbe B.V., is inmiddels aansprakelijk gesteld door Windesheim. Maar het is nog lang niet duidelijk hoe de schade als gevolg van de sluiting en reparatie van gebouw X juridisch zal worden afgehandeld. “Windesheim heeft nu, aan het eind van 2017, al 7 tot 8 ton schade opgelopen met de maatregelen die door de sluiting genomen moesten worden”, aldus Inge Grimm van het bestuurscollege.

Directeur bedrijfsvoering Pieter Dieckmann die de ontwikkelingen rondom gebouw X coördineert, is in overleg met de aannemerscombinatie Trebbe Hegeman en de constructeur ABT Wassenaar over de mogelijke oplossingen en het constructieadvies. “De constructeur moet uiteindelijk met een voorstel komen hoe de vloerconstructie dusdanig te verstevigen zodat we aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen voldoen.”

Als de landelijke onderzoeken, onder andere door TNO maar ook door constructeurs, naar de mogelijke oplossingen zijn afgerond, moet ABT dit vertalen naar de situatie van gebouw X.” (EM)

Er zijn 1 reacties op «‘Herstel gebouw X vóór zomer’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *