Gumbo wint toegankelijkheidsaward

Studentenvereniging Gumbo Millennium kreeg vanmiddag de jaarlijkse prijs van het SCHIB uitgereikt voor meest toegankelijke vereniging.

Het SCHIB (Student Contact Hulp Informatie bij Beperking), het Windesheimplatform dat opkomt voor studenten met een functiebeperking, ontving vijf studentenverenigingen die zich hadden opgegeven voor de prijs. Naast Gumbo waren dat Boreas, NSZ, Oikos Nomos en ZHTC. Sanne Klaassen en Thomas Hop van Gumbo mochten uiteindelijk de bokaal in ontvangst nemen.

De vijf verenigingen mochten in een pitch vertellen wat zij aan toegankelijkheid doen, waarna ze ondervraagd werden door juryleden Renzo van Buuren en Laura Snijder. Ze werden flink doorgezaagd over de toegankelijkheid van bijvoorbeeld hun site of hun sociëteit. Daarop kwamen af en toe hilarische antwoorden, bijvoorbeeld het creatief inzetten van beerpong-tafels als loopplank voor rolstoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *