On-Zwols lekker

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: ‘Da Portare Via’.

Eerlijke producten waarbij de smaak centraal staat. Daar gaat het om bij Da Portare Via. Klinkt niet verkeerd, maar even serieus: dat zegt tegenwoordig toch ieder restaurant over z’n eigen voer? Nou, bij deze pizza-boer is het ook nog ’s echt waar.

Da Portare Via zit sinds een paar maanden in de Sassenstraat, en alles wat Italiaans is wil ik uitproberen. Dus wandel ik er op een hongerige vrijdagavond naar binnen. Ik mag het misschien niet zeggen, maar deze tent ziet er on-Zwols hip uit. Superhoog plafond, grote lamp-bollen en een toffe stalen constructie om de bar en tegen de muur. Het heeft een soort industrieel sfeertje waar ik meteen blij van word. Aan de inrichting zal het niet liggen.

Op het menu staat niet veel. Je kan kiezen uit maar een paar voor-, hoofd- en nagerechten, maar joh, da’s eigenlijk wel zo overzichtelijk. Ik heb zin in iets lichts en gezonds, dus ik kies een salade. Hoe dan ook is deze salade caprese goed binnen te houden; het is een mengeling van zachte buffelmozzarella, kakelverse basilicum en cherrytomaatjes en ik krijg er ook nog eens wat driehoekjes knapperig foccacia-brood bij. Dit is wel even wat anders dan je standaard bakje sla.

M’n date probeert de Crudo-pizza met ham. “Zelfs de saus en het deeg zijn perfect”, luidt het oordeel. Ook van dit gerecht kan je het niet ontkennen: de smaken van het eten zijn hier écht goed. Oh, en de wijn is heerlijk. De friszoete huiswijn die ik heb, drinkt weg als limonade. Duur is het allemaal ook niet. Voor de kleinste pizza betaal je 5,50 euro, voor de grootste 13. Het is cliché maar waar: bij dit restaurant draait het echt om lekker eten. En laat dat nou net de hobby zijn van zeg maar iedereen. Geloof me, hier wil je heen. En snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *