Film: ‘Gek van Geluk’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: ‘Gek van Geluk’

Alleenstaand liedjesschrijfster Lena (Plien van Bennekom) schrijft teksten voor zangeres en beste vriendin Valerie (Carly Wijs), vooral over liefde. De knappe acteur Hugo wordt ingehuurd zodat Lena ‘inspiratie’ kan opdoen voor nieuwe hits.

Kleffe bende?
“Absoluut. Het verhaal van deze romcom lijkt rechtstreeks uit een doktersromannetje te komen. Hugo heeft een zwoele stem en teksten als ‘Ik heb aan je gedacht’ en ‘Je bent veel mooier dan in mijn herinneringen’. Ook zet hij een reddingsactie in scène waarbij hij Lena nét onder een vallende balk in een schuur vandaan trekt. Als kijker voel je je daarom toch een beetje vies na de liefdesscènes.”

Valt er nog wat te lachen?
“Dat wel. De film zit vol plotwendingen en goedkope maar grappige slapstick. Zo vechten twee mannen met elkaar met een stofzuigerslang, denkt Lena dat je tongzoenen kan verleren (wat zorgt voor een zeer ongemakkelijke kus) en ‘vecht’ ze gillend van angst met de pruik van Hugo.”

Spijt dat je bent gegaan?
“Nee hoor! De films van regisseur Johan Nijenhuis zitten altijd vól prachtige locaties. Lena woont in een landelijk huisje met kleurige bloemen, er is een wei vol met koeien en voor het ontbijt vaart Lena elke met een pontje heen en weer. Van die prachtige plekjes heb ik wél genoten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.