‘De binnenstad moet vuurwerkvrij worden’

Een vuurwerkverbod voor de uitgaansgebieden in steden als Zwolle en Almere, is dat nodig? En moet er daarvoor in de plaats een grote vuurwerkshow komen?


”Misschien dat het een idee is om vuurwerk te laten afsteken door mensen die daar voor zijn opgeleid. Ik heb weleens meegemaakt dat zo’n vuurwerkpot omviel, waardoor vuurwerk alle kanten opvloog. Als je dan wat gedronken hebt en je bent niet helder, dan kan dat best gevaarlijk zijn.”
Martine Post (17)
eerstejaars lerarenopleiding Engels

 


Dat grote knalvuurwerk kan je beter weren uit een uitgaansgebied. Ik kan me voorstellen dat je dat daar beter niet kan afsteken. Daar mag dus ook wel wat meer toezicht op komen. Zoals het nu is, het rond je eigen huis afsteken van vuurwerk, vind ik wel goed geregeld.”
Marc Verschoor (19)
eerstejaars social work


“Ik snap wel dat het voor kinderen erg leuk is om vuurwerk af te steken, maar ik zelf doe het al lang niet meer. Vroeger vond ik het wel altijd heel leuk om met de familie buiten vuurwerk af te schieten. Daarom vind ik het helemaal afschaffen ook net iets te ver gaan.”
Nynke van der Tempel (17)
eerstejaars verpleegkunde


Vuurwerk? Hartstikke leuk, maar ik ga het niet kopen. Vrienden van mij kopen elk jaar weer pijlen en daar kan ik ook echt van genieten, als ze de lucht ingaan. Maar een paar jaar geleden was ik in Rotterdam, bij die grote vuurwerkshow. Wat een dik vuurwerk was dat, echt super vet!”
Fedde Boskma (26)
tweedejaars journalistiek


“Eigenlijk heb je in Zwolle al een mooie vuurwerkshow op het Rode Torenplein. Daar staan allemaal mensen bij elkaar die veel te veel geld hebben uitgegeven aan die pijlen. Van de andere kant, een nitraat die voor je voeten ontploft bij het Vliegende Paard, dat zou ik ook niet heel fijn vinden.”
Stijn Otten (22)
tweedejaars werktuigbouwkunde

Ron Mauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *