Buitenkant: ‘Ik leef in het nu’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Wietske Veldman (23), eerstejaars social work.

Is dat je eigen haar?
Ja! Ik heb kroeshaar waar niet doorheen te komen is. Zes jaar geleden besloot ik het daarom in dreads te laten groeien. Ik stopte gewoon met kammen. In het begin moest ik de lokken wel uit elkaar trekken zodat het niet één grote dread zou worden!

Krijg je opmerkingen over je stijl?
“Mensen hebben het vooroordeel dat mensen met dreads aan de drugs zijn. Of dat ik mijn haar nooit was. Maar ik trek me er niks van aan. Ik vind het belangrijk om mezelf te zijn en te doen wat goed voelt.”

Wat is jouw levensmotto?
“In de toekomst kijken kan niet, daarom kun je beter in het nu leven! Kleine dingen vind ik ook belangrijk: elke dag moet er iets zijn waar je vrolijk van wordt, een complimentje bijvoorbeeld. Op straat zeg ik ook gerust tegen mensen dat ze er mooi uitzien.”

Waarvan zijn die armbandjes?
“De meesten zijn van Castlefest, een fantasyfestival. Daar kan ik mezelf zijn en iedereen respecteert elkaar. Daar kan ik mijn dagelijkse beslommeringen loslaten. Op festivals voel ik me op mijn plek!”

Tekst: Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.