Windesheimteam doet mee aan race voor klassieke zeilschepen


Naar Engeland en terug: voor het eerst doen studenten van Windesheim mee aan de Race of the Classics, een wedstrijd met klassieke zeilschepen.

Rogier van Tol en Rick van ’t Ende, studeren allebei werktuigbouwkunde en  maken deel uit van de Windesheimploeg. Rick: “Het is een wedstrijd, maar gezelligheid is het belangrijkste.”

Het team krijgt door de organisatie een zeilschip toegewezen, inclusief schipper en stuurman. Maar er blijven voor de studenten genoeg taken over om uit te voeren. Rogier: “Bijvoorbeeld zeilen hijsen en strijken en optimaal afstemmen ten opzichte van de wind, koken en schoonmaken.”

Nog plekken vrij
Het evenement gaat op 2 april 2018 van start en duurt tot 8 april. Er zijn nog een paar plekken vrij in het Windesheimteam, dus studenten kunnen zich aanmelden. Rogier (links op de foto): “We zoeken vooral sportieve, enthousiaste en gezellige mensen!” Ervaring met zeilen is beslist geen vereiste.

De kosten bedragen 600 euro per persoon. Rick: “Dat is inclusief alles: eten, drinken enzovoort. Dat bedrag hopen we overigens nog te drukken door sponsors te werven.”

De Race of the Classics wordt dit jaar voor de dertigste keer gehouden. Rick: “Leuk dat we juist tijdens deze lustrumeditie voor het eerst meedoen.” (WvE)

Meer weten of aanmelden? Stuur een mailtje naar rotcwindesheim@gmail.com of kijk op de facebookpagina van het team. Op 11 januari wordt er een infoavond gehouden op Windesheim.

Er zijn 1 reacties op «Windesheimteam doet mee aan race voor klassieke zeilschepen»

  1. Geerten Beumer schreef:

    Correctie: de informatie-avond op 11 januari zal niet plaatsvinden op de campus van Windesheim, maar bij de Casteleyn in Zwolle. Zie ook het Facebook-evenement voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *