Dichttalent naar hogeschoolkrant

Ze bracht op haar vijftiende haar eerste dichtbundel uit. Op haar zeventiende wordt ze nu getipt als cultuurtalent en binnenkort schrijft ze columns voor de hogeschoolkrant.

Anna Sophie Bakker, eerstejaars journalistiekstudent, zette van kleins af aan graag haar gedachten op papier. Dat bracht haar twee jaar geleden op het idee om haar gedichten op te sturen naar uitgever Boekscout. Niet veel later lag haar eerste boek Filosophie in de boekhandel.
Ze ging blogs schrijven en trok de aandacht via social media, waar ook haar journalistieke talent opviel. Twee maanden geleden mocht Anna Sophie als journalist aan de slag bij het lokale nieuwsblad ZuidOosthoeker.

Inmiddels is ze een van de genomineerden voor de Cultuurprijs in haar woonplaats Emmen, een aanmoedigingsprijs voor cultuurtalent. En vanaf januari gaat ze als columnist gedichten en korte verhalen schrijven voor de hogeschoolkrant win’.

Wordt geschreven journalistiek haar afstudeerrichting? “Ik wil sowieso in de schrijvende journalistiek verder, maar presenteren en films maken lijkt me ook heel leuk. Ik wil het tijdens mijn studie allemaal leren. Het lijkt me ook geweldig om een bekend schrijver te zijn, als je boeken gelezen worden door een heel groot publiek”, aldus Anna Sophie, die de keerzijde van de journalistiek ook al leerde kennen. “Toen ik op Sharenet een oproep postte om op mij te stemmen voor de Cultuurprijs Emmen, plaatsten studenten die ik niet kende daar allemaal flauwe opmerkingen. Tja, zoiets hoort ook bij de media.” (EM)

 Meer informatie over de cultuurprijs Emmen en stemmen op Anna Sophie (tot 13 december 2017) hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.