Vaker vroeg en laat les

  • De opleidingen gaan komend semester meer lessen roosteren op de ‘randen van de dag’.
  • Dat is een gevolg van lokalentekort door de sluiting van gebouw X.

Het management van de Zwolse opleidingsdomeinen schreef hierover aan alle docenten: “Het is heel waarschijnlijk dat je óf eerder zult moeten beginnen óf langer door moet werken op een dag. Of dat we je vragen voor één of meerdere keren je werk- en niet-werkdagen te veranderen.”

Geen rek in huidige rooster
Maar dat gebeurt nu ook al regelmatig omdat er geen rek zit in het huidige rooster van periode 2, zegt directeur bedrijfsvoering Pieter Dieckmann die de ontwikkelingen rondom de sluiting van X coördineert. “Docenten stellen zich gelukkig flexibel op. Als er een omboeking nodig is en de roosteraars hebben geen lokaal om naar uit te wijken, dan wordt er een andere oplossing gezocht.”

“Het rooster voor periode 2 lag al bijna vast toen bekend werd dat gebouw X moest sluiten. Daarom hebben we rigoureuze oplossingen gezocht om lokalen vrij te maken in de andere gebouwen.” Zo werden reserveringen voor vergaderingen en andere niet-lesgebonden activiteiten geannuleerd met het verzoek die te houden in de open studieruimtes. Met name de roosters van X-gebouw studenten zijn gewijzigd.

Niet meer dan drie tussenuren
“Voor het rooster voor periode 3, dat eind januari start, hebben we afgesproken de last beter te verdelen. We gaan meer de randen van de dag benutten, het eerste uur van 8.30 uur en het tiende uur tot 18.30 uur. En dus meer lokalen vrijhouden voor andere activiteiten.” De roosteraars letten erop dat studenten niet meer dan drie tussenuren krijgen.

Windesheim kan indien nodig tijdelijke units op de campus laten plaatsen. “We onderzoeken momenteel of er wel voldoende studie- en vergaderwerkplekken zijn overgebleven. Het is druk, maar er lijkt voldoende ruimte. Misschien kunnen mensen de plekken in de andere gebouwen soms niet vinden.”

Verhuizing verliep soepel
Voor het onderwijs dat onder contractactiviteiten valt is een tijdelijke locatie buiten de campus gevonden. Dat verhuist waarschijnlijk naar de Koggelaan in Hanzeland. Ook de docenten van de contractactiviteiten krijgen daar begin december hun werkplek.

Dieckmann kijkt tevreden terug op de laatste weken. “De tentamens en lessen konden zonder veel problemen doorgaan. De verhuizing naar gebouw D is soepel verlopen en er is een extra uitgiftepunt voor de catering gemaakt.” Sinds dinsdag biedt Windesheim ook gratis parkeerplaatsen aan bij De Bierton, op één kilometer afstand van de campus.

De herstelwerkzaamheden aan gebouw X zullen waarschijnlijk begin 2018 van start gaan. (EM)

Er zijn 3 reacties op «Vaker vroeg en laat les»

  1. M. Harbeek schreef:

    Windesheim denkt dat er genoeg plek is. Jammer genoeg is dat er niet. De community plekken in T zijn overbezet. Er is geen plek meer waar je rustig kan werken. Wij als projectgroep hebben zelfs besloten om te gaan werken bij iemand thuis, in plaats van school. Extra noodlokalen lijkt me de slimste oplossing die Windesheim nu kan bieden. Voor de rest pakken ze het goed op. Maar het is heel duidelijk merkbaar dat er een gebouw gesloten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *