Stemming: ‘Een hand op de schouder leggen gaat te ver’

De hashtag ‘MeToo’ is de afgelopen weken niet weg te denken uit de media. Elke dag komen er wel verhalen naar buiten van seksuele intimidatie en ongewenst gedrag. Waar trek jij de grens?


De discussie gaan nu wel iets te ver hoor, dat elke aanraking eigenlijk too much is.
Natuurlijk verschilt wel voor iedereen of je een aanraking als seksueel getint ziet of niet. Zolang je mij niet aanraakt en geen rare opmerkingen maakt, dan vind ik alles prima.”
Dženisa Omanović (21)
tweedejaars sociaal pedagogische hulpverlening

 


“Het is erg sterk van die vrouwen om er zo publiekelijk voor uit te komen, zo verlaag je de drempel voor andere vrouwen. Toch moet niet alles worden opgevat als intimidatie. Een bemoedigend schouderklopje is iets heel anders dan een bemoedigend klopje op je billen.”
Roosmarijn van ’t Ende (17)
eerstejaars international business & languages

 

“Ik vind het goed dat het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt, maar waarom moet dat dan in de media gebeuren? Daardoor is het ook lastig een grens te trekken, want wie bepaalt de grens voor wat nog enigszins toelaatbaar is? De rechter zou juist moeten beslissen wat toelaatbaar is en wat niet, niet de media.”
Pien Sauer (19)
derdejaars verpleegkunde


“Uiteindelijk denk ik dat deze discussie maar weinig zal veranderen. Ik denk bijvoorbeeld dat veel mensen het houden bij uitspraken op social media en geen aangifte doen. Ik zou het gewoon zeggen tegen iemand, wanneer iemand bijvoorbeeld aan me zit, dat ik het niet fijn vind.”
Chantal Houtschild (19)
derdejaars logistiek en economie

 


“Ik vind het de laatste tijd wel héél erg overdreven worden. Er stapt iemand naar buiten met een verhaal en ineens hoor je overal ‘me too, me too, me too!’ Die hele discussie krijgt iets te veel aandacht. Mensen zouden gewoon aangifte moeten doen in plaats van hun verhaal brengen via de media.”
Frederiek Dijkstra (19)
tweedejaars lerarenopleiding Nederlands

 

Ron Mauer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *