Hondjes mee op wereldreis

Oud-Windesheimstudent Gijs Kremer stapt over een paar maanden op zijn fiets voor een 35.000 kilometer lange wereldreis, met twee honden in de buggy.

Gijs (24) studeerde vorig jaar af bij industrieel product ontwerpen. Met zijn vriendin Annabeth Wynia begint hij eind februari aan een wereldreis die waarschijnlijk jaren gaat duren. Kamperend met een tentje reizen ze eerst door heel Europa. Dan vliegen ze naar Amerika voor de Pan-American Highway van Alaska tot Vuurland.

Hun hondjes, teckel Huub en pinscher Liska, gaan mee in een fietsaanhanger. “De voorbereiding van onze reis duurt maanden, omdat elk land andere eisen stelt aan reispapieren voor honden.”

Gijs wil hiermee aandacht vragen voor milieu- en diervriendelijk reizen. Tegelijk zamelt hij geld in voor waterfilters bestemd voor rampgebieden. “Dat idee heb ik op Windesheim gekregen, toen we zulke filters moesten ontwerpen voor een schoolproject.”

De reis van Gijs en Annabeth is te volgen via social media en de site Green Travel Guru. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *