Film: ‘Suburbicon’

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze: ‘Suburbicon’

De Suburbicon is een Amerikaanse modelstad, speciaal gebouwd voor de ‘nette, perfecte Amerikaanse gezinnen’. Al snel blijkt die perfectie ver te zoeken tussen al deze modelburgers. Er woont namelijk een gezin dat vele geheimen kent.

Een aanrader?
Als je lijdt aan keuzestress en niet weet wat voor soort film je dit weekend wilt bekijken, dan ja. Met Suburbicon kun je namelijk alle kanten op. Al aan het begin van de film wist ik niet of ik nu naar een komedie, thriller of actiefilm aan het kijken was. Zwarte humor, wapens en bloed staan in deze film centraal. En voorruit, ik betrapte mezelf af en toe op een schaterlach.

En het verhaal?
De film bestaat uit twee verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant heb je de familie Lodge, die wordt overvallen. Aan de overkant van de straat woont de eerste gekleurde familie in de Suburbicon, de familie Mayers, die door buurtbewoners wordt weggepest. Maar terwijl de buurt zich focust op de ‘gevaarlijke en onbekende’ familie Mayers, speelt zich een paar huizen verderop de meest lugubere moord af.

Dus, zien?
Omdat George Clooney de regisseur is en George nu eenmaal een ontzettend leuke man is. Maar het is ook een perfecte film voor mensen die niet van verrassingen houden: al na het eerste kwartier weet je hoe deze lugubere komedie / thriller gaat aflopen. Daar hoef je geen detective voor te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *