Buitenkant: ‘Ik oordeel niet’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Christian den Butter (20), eerstejaars HBO-Rechten.

Wat zie je er netjes uit!
“Ik vind het belangrijk om goed gekleed door het leven te gaan. Om jezelf goed te presenteren en te laten zien wie je bent. Ik draag elke dag een pak. Het geeft me een goed gevoel om op een positieve manier op te vallen in de menigte!”

Heb je veel stropdassen?
“Ik heb nu vijf rode en blauwe, maar volgend jaar wil ik ook een groene en een gele. Ik vind het leuk om met dergelijke kleine dingen te experimenteren. Verder probeer ik zelden iets nieuws uit. Ik neem ook elke dag hetzelfde ontbijt: brood met koffie!”

Ben je conservatief?
“Ik ben meer introvert. Ik haal mijn uitdaging vooral uit complexe juridische kwesties. Ik verbaas me regelmatig over de Nederlandse regelgeving wanneer ik mijn wetboek open sla!”

Wat vind je belangrijk in het leven?
“Vrienden en familie, maar op de eerste plaats staat mijn geloof. Ik ben Christelijk. Dat is de leidraad in mijn leven. Ik respecteer mijn medemens en oordeel niet, omdat ik niet weet welk verhaal er achter iemand zit. En rechtvaardigheid vind ik belangrijk: iedereen moet eerlijk behandeld worden!”

Janine Sterenborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *