Student treedt op met eigen Sinterklaaslied


Eerstejaars Justin Westera zingt zaterdag zijn zelfgeschreven Sintlied tijdens de Sinterklaasintocht in Meppel.

Alle basisscholen van Meppel kregen de tekst en de muziek om voor zaterdag te repeteren. Justin, student aan de lerarenopleiding Nederlands via afstandsleren: “Van een aantal scholen weet ik dat ze het lied actief geoefend hebben. Met een beetje geluk staan er straks enkele honderden kinderen met ons mee te zingen op het Kerkplein.”

Hij en zijn bandleden deden er niet lang over om het Sintlied samen te stellen. “Het schrijven van de tekst ‘Hij komt er aan’ was echt in een uur klaar. Ik heb een studio aan huis dus we konden het lied ook makkelijk opnemen. Al met al zijn we zo’n tien dagen met de voorbereiding bezig geweest.”

Justin is al een aantal jaar actief in de muziekwereld als zanger en tekstschrijver. Een half jaar geleden besloot hij zich samen met zijn muziekvrienden te verenigen in de band Poeha!, en zich uitsluitend te richten op stoere kindermuziek. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *