Lieve Nikky: ‘Smoorverliefd’

Overspannen door de studiedruk, aan de drank of ruzie met je huisgenoten? Lieve Nikky weet raad en helpt bij al je problemen!

‘Smoorverliefd op klasgenoot’


Lieve Nikky,

Ik ben smoorverliefd op mijn medestudente. Ze is het mooiste en liefste meisje dat ik ooit heb gezien. Ik denk alleen nog maar aan haar en kan niet eten, me niet concentreren en zelfs niet slapen. Ik heb via via begrepen dat zij mij ook wel leuk vindt, maar ik durf haar de liefde niet te verklaren. Wat moet ik doen?!

Verliefde groetjes van Jochem


Beste Jochem,

Nikky ‘The Love Doctor’ meldt zich bij deze op de afdeling liefdesperikelen! Ik zal ervoor zorgen dat ik in jullie beide achterwerken een liefdespijl schiet. Opgelost!

Alleen gaat het in het echte leven niet zo makkelijk…

Je moet het haar – op de een of andere manier – toch duidelijk maken. En dan bedoel ik niet door middel van die superromantische dingen als serenades onder een balkon of zwaardduelleren tegen de familie Capulet. Kijk maar hoe Romeo en Julia zijn geëindigd, dat wil ik niet op mijn geweten hebben!

Nee, wat je beter kunt doen is haar op een subtiel manier duidelijk maken dat je haar leuk vindt. Ga eens wat vaker naast haar zitten tijdens college, haal in de pauze de koffie die ze zo lekker vindt, of begin gewoon eens een praatje te maken. Of zij het gebouw X ook zo mist, of zo.

Daarna is het een kwestie van de goede moves op het juiste moment. Vertel haar dat je haar erg leuk vindt of schrijf haar een brief over hoe je je voelt. Of stuur een berichtje via snapchat, als je meer bent van: goed verhaal, lekker kort.

Daarna kun je afspreken om samen wat leuks te doen, dit haalt de spanning van je verliefdheid er misschien een beetje af. Door dingen te doen, zoals samen de stad ingaan, iets drinken in het Vliegende Paard of naar de film, kun je je aandacht daarop focussen in plaats van je heftige verliefdheid. Je zult zien, dat werkt als een malle.

Ik ontvang graag een uitnodiging voor jullie toekomstige samenwoonfeeestje, bruiloft en babyshower.

Heel veel liefs,

Nikky

Er zijn 2 reacties op «Lieve Nikky: ‘Smoorverliefd’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *