Eten met Maruschka: Kabeljauwfilet met cashewnoten

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Deze week maakt Maruschka kabeljauwfilet met cashewnoten.

Voor visliefhebbers is dit een heerlijk recept dat iedereen kan maken! Kabeljauwfilet is niet alleen het hoofdingrediënt van de geliefde bakjes kibbeling met knoflooksaus, het is ook het belangrijkste ingrediënt van het recept van vandaag: kabeljauwfilet uit de oven! Deze serveer ik met cashewnoten en aardappelpartjes met verse spinazie.

 Wat heb je nodig? (voor één persoon)
– 175 gram kabeljauwfilet
– 2 eetlepels gehakte cashewnoten
– 100 gram cherrytomaatjes
– snufje zout en peper
– eetlepel tijm
– basilicum
– 1 limoen
– handje bladspinazie
– 70 gram aardappelpartjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen voorzie je de kabeljauwfilet van een snufje zout en peper en bak je deze twee a drie minuten per kant in een lepel olijf- of kokosolie in een koekenpan.

Bak in een tweede koekenpan de aardappelpartjes met de spinazie.

Wanneer de kabeljauw aan twee kanten gebakken is, bestrooi je deze met tijm en de gehakte cashewnoten en voeg je de cherrytomaatjes en schijfjes limoen toe.

Plaats de koekenpan met de kabeljauwfilet ongeveer vier minuutjes in de oven. Wanneer je deze weer uit de oven verwijdert, kun je je bord opmaken en voeg je als finishing touch de basilicum toe aan de kabeljauwfilet. Eet smakelijk!

Heb jij een lekkere variatie op dit gerecht? Deel het door mij te taggen op instagram via #fitmetmarus

Je kunt Maruschka volgen via Instagram (fitmetmarus). Alle recepten kun je teruglezen op haar website fittastique.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *