Studente Xoë Sorée is beste ondernemer

Xoë Sorée heeft dit jaar de prijs van beste ondernemer van Windesheim gewonnen. Hoewel ze nog maar twintig is, heeft ze haar eigen succesvolle urban-dansschool.

Derdejaars hbo-rechten Xoë startte op haar negentiende de XOXO Dance Company. Eén van haar dansgroepen deed zelfs al mee aan het EK en het WK hiphop, beide keren eindigend bij de beste tien.

De jury roemde Xoë: “XOXO Dance Company onderscheidt zich van andere Zwolse dansscholen door het exclusieve karakter. Aanmelders zijn ervaren dansers en doen auditie om toegelaten te worden. Xoë heeft laten zien dat ze binnen een jaar het aantal inschrijvingen heeft weten te verdubbelen. Daarnaast heeft ze het merk XOXO Dance in korte tijd op de kaart gezet.”

Xoë won naast de titel van ‘Beste Studentondernemer’ een bedrag van 500 euro plus een sponsorpakket, dat onder andere bestaat uit professionele begeleiding van een business coach.

De prijzen werden op donderdag 19 oktober uitgereikt, tijdens een finale die werd opgeluisterd door shows van vuurspuwer en stuntman JP de Kam (voormalig calo-student), circusartieste en studente Pascalle Poelman, journalistiekstudent en dj Jorrin Hulst en Xoë’s XOXO Dance Company.

De verkiezing van beste studentenondernemer van Windesheim is een initiatief van Startpunt, het bureau van Windesheim dat studentondernemers stimuleert en adviseert bij het starten of runnen van een eigen bedrijf. (WvE)

Lees ook: ‘Twintig jaar en een eigen dansschool’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *