Spareribs bunkeren als een beer

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: De Beren.

Hoe perfect klinkt dit: je eerst volvreten met spareribs en daarna in volle glorie uitbuiken in een bioscoopzaal? Dat kan nu dankzij De Beren, het restaurant dat ze gebouwd hebben onder de nieuwe Pathé-bioscoop. Kun je in één keer doorrollen.

Ze hebben daar namelijk wat goede deals bedacht. Niet alleen kun je er voor 26,50 euro een driegangenmenu én een bioscoopkaartje krijgen, er zijn ook onbeperkt-eten-acties. Spareribs bijvoorbeeld, op maandag voor 11,50 euro. De dag erna kan je bunkeren met onbeperkt saté voor 13,50. Ik kom op maandag, en kan niet wachten om met m’n vette vingers wat spareribs weg te werken.

Ik bestel ribben met honing. Daar kies ik een gepofte aardappel bij, maar je kan ook frietjes nemen. Of gedraaide frietjes, maar dat kost wel extra. De spareribs zijn ongekend lekker: niet van dat draadjesvlees waar je minutenlang op kauwt, maar echt soepel spul dat je zo naar binnen werkt. Mijn vriendin heeft trouwens zalm, die prima smaakt maar waar een vrij trieste groentemix bij zit. ‘Wie eet er nou groene paprika?!’ hoor ik haar mompelen terwijl ze in een paar smakeloze stukjes groen prikt.

Gelukkig is de inrichting van De Beren prachtig, worden we de hele avond vermaakt met gezellige twerkmuziek én vraagt een vlotte knaap met pretoogjes iedere paar minuten of we nog blij zijn. Die positiviteit kunnen we tijdens het toetje wel gebruiken. Ik bestel sorbetijs, maar wat ik krijg is een hoog glas met onderin 7-Up, dan wat ronddrijvende vruchtjes en daar bovenop wat bollen ijs. Origineel, maar ik hou niet van 7-Up, dus daar ga je al. Ik schraap het ijs eraf en verder hoef ik niet. M’n vriendin is ook niet tevree, want haar crème brûlée is ‘de goorste die ze ooit heeft gehad’. Wat blijkt: er zit geen laagje suiker op. ’t Is gewoon een bak pudding.

Het eten is dus best tot heel lekker, maar met je toetje kan je beter wachten tot je voor het snoepvak in de bios staat. Ook prima: ga je daar gewoon voor ronde twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *