‘Ik hou van gekke combi’s!’


Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Roos Mens (19), eerstejaars communicatie.

Vrolijke kleurtjes!
“Dank je! Ik draag de laatste jaren steeds meer kleur. Ook lekker gekke combi’s zoals rood met roze. Ik ga op mijn gevoel af: als ik het bij elkaar vind passen, draag ik het. Ik hou van vrolijke kleurtjes, ik heb ook een bloemetjesblouse!”

Opmerkingen over je stijl?
“Van de een krijg ik complimenten, een ander vindt wat ik draag vreselijk. Deze loafers bijvoorbeeld kunnen volgens sommigen echt niet. Het zijn echt oma-schoenen. Letterlijk, want mijn oma heeft ze ook. Ik vind dat juist leuk!”

Heb je een opgeruimd karakter?
“Ja! Ik werk achter de kassa van een supermarkt, daar vragen klanten soms of ik ook wel eens níet lach. Maar ik vind mijn werk echt leuk. Ik maak gezellig een praatje met mensen en zij zijn blij dat ze hun verhaal kwijt kunnen. Het is soms net een buurthuis!”

Wat vind je belangrijk?
“Mensen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Als puber was ik soms negatief over anderen, vond erbij horen heel belangrijk. Maar nu zie ik in dat iedereen zichzelf mag zijn. Ik kan het ook makkelijker loslaten als iemand negatief over mij is. Dat kost diegene tijd en energie, mij niet!”

Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *