Bestuurscollege biedt ruimte voor experimenten

Drie miljoen euro beschikbaar voor beste voorstellen

  • Eerste ‘verkenningsteams’ hebben hun bevindingen gepresenteerd in topatelier.
  • Medewerkers konden afgelopen woensdag ideeën voor experimenten pitchen.

De Strategische Koers (ook wel: het Instellingsplan), gelanceerd aan het begin van dit schooljaar,  krijgt de komende maanden steeds meer handen en voeten. Half september kregen vier ‘verkenningsteams’ de opdracht om op de hogeschool rond te kijken, om een antwoord te vinden op specifieke vragen, samenhangend met de ambities van de Koers. Eén team stortte zich op de vraag hoe de Studiekeuzecheck (SKC) aangepast moet worden wanneer Windesheim straks de weg inslaat van het gepersonaliseerd onderwijs. Een tweede team keek naar wat er in dat geval met de studentenbegeleiding moet geburen; een éénmansteam bestudeerde de mogelijke inzet van Big Data om bijvoorbeeld studie uitval te ‘voorspellen’, en een vierde team ging op de Campus op zoek naar de vele manieren waarop gepersonaliseerd onderwijs op dit moment al gestalte heeft gekregen binnen de verschillende domeinen, en hoe het gesprek hierover tussen deze ‘koplopers’ gestimuleerd kan worden.

Alle teams brachten op 3 oktober verslag uit van hun bevindingen, tijdens een ‘topatelier’ bijeenkomst van het directieteam. Op basis van de presentaties hebben de leden van het directieteam weer een aantal ‘vervolgvragen’ geformuleerd waar de verkenningsteams verder mee aan de slag kunnen. Tegelijkertijd heeft het directieteam een oproep gedaan aan alle docenten en medewerkers van Windesheim om met voorstellen voor experimenten te komen. Hiervoor is drie miljoen euro gereserveerd.

De Centrale Medezeggenschapsraad maakte in eerste instantie bezwaar tegen de ultrakorte termijn van zes dagen die geïnteresseerden kregen om een voorstel te schrijven. Afgesproken is nu dat de directeuren (waar de ideeën kunnen worden ingediend) daar coulant mee zouden omgaan. Na een technische voorselectie vond er op woensdag 1 november een bijeenkomst plaats waarbij de resterende voorstellen gepresenteerd werden in een pitch van drie minuten. Komende week maakt het directieteam bekend welke van de daar gedane voorstellen verder uitgewerkt  mogen worden. Voor wie alsnog wil meedoen, komt er een tweede ronde waarbij nieuwe voorstellen voor experimenten ingediend kunnen worden. Deze gaat rond het eind van dit jaar van start. (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *