‘Moody’ helpt getraumatiseerde kinderen

Zes studenten van de minor Concept & Creation ontworpen Moody, een zachte blauwe kindervriend die hulpverleners kan ondersteunen bij het behandelen van getraumatiseerde kinderen.

Moody is een knuffel met een televisiescherm op zijn buik, vergelijkbaar met de welbekende Teletubbies. De combinatie van emotie en technologie is hetgeen wat Moody volgens teamlid Lotte Renssen zo bijzonder maakt. “Tijdens ons onderzoek zijn we er achter gekomen dat kinderen het moeilijk vinden om te praten met onbekende personen, zoals hulpverleners.”

“Moody is het communicatiekanaal tussen hulpverlener en het kind, want spelenderwijs verzamelt hij informatie die beschikbaar kan worden gesteld aan kinderpsychologen. Het kind kan zijn gevoelens beter uiten doordat Moody op zijn belevingswereld inspeelt.”

“In ons team zitten studenten van verschillende hbo-opleidingen: ICT en Communicatie. Tijdens de ontwerpfase waren we het er allemaal over eens dat we een maatschappelijk probleem willen aanpakken,” vertelt Lotte.

Op 5 oktober kreeg het concept Moody vier keer groen tijdens een ‘Dragon’s Den’ en het studententeam timmert hard aan de weg. “We zijn nu gesprekken aan het voeren met kinderpsychologen en zorgverleners om Moody echt te realiseren en we focussen ons op de Winnovation want deze willen we de volgende periode heel graag winnen.” (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *