Worst en drankjes met gekke namen

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: ‘Dogtails’.

Je verwacht het niet, maar de combinatie van cocktails en hotdogs is echt een ding. Voorheen vrat ik hotdogs met name op de kermis en dronk ik cocktails meestal in een bar. Maar die twee zijn dus een gouden duo, kan ik je vertellen. Heb ik ontdekt bij Dogtails.

De keuze voor dit restaurantje aan het Gasthuisplein was niet moeilijk. Voor cocktails mag je me namelijk met een kanonschot wakker maken, en van hotdogs word ik ook niet ongelukkig. Dus pak ik op de laatste nazomeravond het terras van Dogtails. De setting is perfect: ondergaand zonnetje, schapenvachtjes op de stoelen en genoeg voorbijgangers om naar te loeren. Maar we komen natuurlijk voor het belangrijkste: worst en drank.

En dat is nog best lastig kiezen, als ik het menu erbij pak. De standaard cocktails staan er niet op: geen Sex on the Beach, Margarita of Tequila Sunrise. Nee, hier hebben ze drankjes met gekke namen en zelfs eentje met bacon. M’n drinkgenoot kiest de Penicillin, met citroensap en twee soorten whisky. Ik ga voor de Rum Swizzle, en niet alleen om z’n toffe naam. Er zit rum in, limoen en citroen, en ook nog sinaas- en ananassap. Lekker zoet en ook niet onbelangrijk: lekker groot. En de eigenaar krijgt ook pluspunten: ik vraag om ‘iets zuurs’ en een paar minuten later staat er een zelfbedacht drankje voor m’n neus. Precies zo zuur als ik ‘m wou.

En dan de worsten. De mijne krijg ik met tzatziki-saus, bosuitjes, rucola, en limoen-en-thijmmayonaise. In een broodje natuurlijk. Kost me zeven vijftig en voor een paar euro extra krijg ik lekkere frietjes in een gekke vorm. En effe zonder vulgair te klinken: die worst is dus echt perfect qua hardheid. Als je erin bijt is het niet zo’n flauwe knakworst uit blik, maar echt een hotdog uit de handen van een kok. Goed voer, al helemaal in combinatie met die goedgevulde cocktails. De hoofdpijn de volgende ochtend nemen we maar even op de koop toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *