Trash is nieuwe afvalmascotte

Windesheim krijgt een mascotte die medewerkers en studenten speels gaat wijzen op bewuster omgaan met afval.

Het poppetje heet Trash en is gemaakt van zwerfafval dat je op de campus tegenkomt. Hij heeft een bierblikje als lichaam, klokhuis als hoofd en flesjes en peuken als armpjes en beentjes.

Trash gaat dit studiejaar van alles doen om mensen te helpen om hun afval op de juiste plaats weg te gooien, vertelt Anne-Greet Kreder van de facilitaire afdeling. De mascotte verschijnt op posters, stickers en bewegwijzering en laat van zich horen via Sharenet en social media.

Het poppetje en de campagne zijn bedacht door tweedejaarsstudenten Communicatie, Jaap Jelsma en Nieno Schuuur. Ze leverden het idee aanvankelijk in voor een wedstrijd om de prullenbakken op de campus aantrekkelijker te maken.

De afdeling communicatie wilde wel meer met Trash doen en de studenten mogen daar hun campagne uitwerken. Momenteel werken ze aan een 3D-uitvoering van Trash. De aftrap van de campagne is op dinsdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *